WHATSAPP HESAP SİLME İŞLEMLERİ

WHATSAPP HESAP SİLME İŞLEMLERİ

WhatsApp Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Bildiğiniz üzere WhatsApp internet üzerinden çevrimiçi konuşmaya yarayan bir web sitesi veya uygulamadır. Mesajlaşmak için en popüler uygulama olduğunu söylersek sanırım yanlış olmaz. WhatsApp’ta aldığınız tüm mesajları ve uygulamayı tamamen silmek istediğinizden eminseniz, WhatsApp hesap silme işlemini aşağıdaki adımları takip ederken gerçekleştirebilirsiniz.

Artık WhatsApp kullanmak istemiyorsanız veya WhatsApp verilerinizde bozukluk varsa, WhatsApp hesabınızı silerek bu durumu düzeltebilirsiniz. WhatsApp hesabınızı silmek, gerçekleştirmesi gerçekten zor bir karar olabilir, çünkü bu işlemi yapmak WhatsApp üzerinde bulunan tüm verilerinizi kalıcı olarak silecektir. Daha sonra hesabınızı yeniden etkinleştirmek isterseniz bile bu verilere ulaşamazsınız. Verileriniz kaybolur ve hiç bir şekilde kurtarılamaz.

Bir WhatsApp grubundan ayrılırsanız genellikle o gruba sizi hemen geri eklerler ve döngü sürekli olarak böyle devam eder. Önemli olan, değer verdiğiniz kişilerle iletişimde kalmak ve daha sonra WhatsApp hesabını kalıcı olarak silmeye karar vermenizdir. Bu karar biraz ağır olabilir, ancak WhatsApp’ı silmek tabiki de dünyanın sonu değildir. Eğer kesin olarak WhatsApp’ı silmeye karar verdiyseniz, WhatsApp hesabınızı nasıl sileceğinizi aşağıdaki adımlarda anlattık.

WhatsApp Hesap Silme Nasıl Yapılır?

  1. WhatsApp’ı açın ve Ayarlar menüsüne giriş yapın. (İOS’ta, ayarlar menüsü uygulama ekranının sağ alt tarafındadır.)
  2. Android’de ana ekranın sağ üst köşesinde bulunan üç nokta şeklindeki simgeye dokunun ve daha sonra Ayarlar menüsüne giriş yapın. (iPhone’de, üç yatay nokta, şeklinde olan simgeye dokunun ve daha sonra Ayarlar menüsünden Hesap’a dokunun)
  3. Hesabımı Sil seçeneğini seçin ve ilerleyin.
  4. Telefon numaranızı doğrulayın ve Hesabımı Sil seçeneğini seçin.
  5. WhatsApp hesap silme işleminiz başarıyla gerçekleşmiştir.

Bu işlemler iPhone, Android, Windows Phone veya diğer cihazlarda WhatsApp kullanıyor olsanız da WhatsApp hesabınızı kalıcı olarak siler. Tüm WhatsApp verileriniz cihazınızdan tamamen kaldırılacak ve WhatsApp verilerinizin bir yedeğini aldıysanız bu veriler de silinecektir. Daha sonra aynı telefon numarasıyla WhatsApp hesabı oluşturmaya çalışırsanız, eski verilerinizin hiç birini tekrar kullanamazsınız. Bu veriler, tüm eski gruplarınız, mesajlarınız, fotoğraflarınız vb. gibi verileri kapsar ve tamamen cihazınızdan silinir.

Sponsor: Bu alana Sponsor olmak için Tıkla